Rekonstrukcija un jumta stāva izbūve, izveidojot mazstāvu daudzdzīvokļu namu Valmierā, Lielā ielā

 

 

 

 

Pabeigts darbs pie Būvprojekta “Mazstāvu daudzdzīvokļu nams Valmierā, Lielā ielā”. 2019.gada vasarā tika izstrādāts būvprojekts minimālā sastāvā un saņemta būvatļauja. Šobrīd izstrādāts pilnais būvrojekts un tas sācis savu saskaņošanas procesu Valmieras Būvvaldē. Projekts bija specifisks ar to, ka rekonstruēta tika padomju laikā nepabeigta viesnīcas būvniecība, – objekts stāvēja tukšs un pamestsno 1990-ajiem gadiem. Pirmajā stāvā paredzētas koplietošanas telpas dzīvokļu īpašniekiem un komerctelpas. Izbūvēts jumta stāvs ar jauniem dzīvokļiem un stāvu galerijas no metāla konstrukcijām.

Paldies visiem iesaistītajiem par pieliktajām pūlēm, it sevišķi jauna elektropieslēguma un elektrības apakšstacijas ierīkošanā, cerēsim, ka Covid-19 krīze neaizkavēs projekta realizāciju un jau nākamgad varēsim svinēt spāru svētkus!

© 2020 SIA KRIPTEX

Dārza paviljons Rīgā, Āgenskalnā


Pabeigta Dārza paviljona projekta būvniecība Rīgā. Paviljonā ieplānotas noliktavas telpas augiem, ēdamzona, kas apvienota ar virtuvi, terase un WC telpa. Tā kā pati dzīvojamā ēka veidota klasiskās formās arī Dārza paviljonam izvēlēta klasiska arhitektūras formveide – kolonnas, logu rūtojums, jumta dzega, virsgaisma. Dārza paviljons būvēts no KERATERM blokiem, kaut arī projekta stadijā tika izskatīta iespēja veidot to no koka konstrukcijām. Jumta segums PROTAN membrāna. Apkure – apsildāmās grīdas, iebūvēta gaisa kondicionēšanas sistēma.

© 2017

Privātmāja Jūrmalā, Zāļu ielā

Kāds etaps dzīvē noslēdzies! Apsveicam Aigaru ar privātmājas Jūrmalā, Zāļu ielā nodošanu ekspluatācijā! Laika gaitā nācās pieprojektēt arī atsevišķu pirts-saimniecības ēku un mazliet pamainīt plānojumu, tomēr ar projekta rezultātu esam apmierināti – konservatīvi, ar plašu plānojumu, apaļo baseinu pie pirts un citām fīčām! Māja kurā gribētos dzīvot pašiem!

Daudzdzīvokļu ēku kvartāla Jūrmalā, Slokas ielā mets

Pabeigta meta izstrāde daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku Jūrmalā, Slokas ielā kvartālam. Pavisam plānoti divi ēku bloki, kuri grupējas ap  centrālo pagalmu. Zem pagalma ar ekspluatējamu jumtu plānota pazemes autostāvvietu izveide. Veikti aprēķini konstruktīvai shēma ar centrālo nesošo dzelzsbetona čaulu, pāļu pamatiem, jo ēkas plānots celt Lielupes krastā ar sliktiem ģeoloģiski-hidroloģiskiem apstākļiem.

Paldies visiem iesaistītajiem – klientiem un atsaucīgajiem Jūrmalas Būvvaldes darbiniekiem!

LOK Limbažu Olimpiskais airēšanas centrs

Pabeigts projekts “Energoefektivitātes paaugstināšana Limbažu 3.vidusskolā un Bērnu – jaunatnes sporta skolā”. Mūsu speciālisti izstrādāja visu nepieciešamo tehnisko dokumentāciju , kas ietvēra tehnisko apsekojumu, fasādes vienkāršotās renovācijas projektu, energoauditu un sagatavojām iepirkuma dokumentāciju būvniecības iepirkumam, kā arī kontroltāmi.

Airēšanas bāze siltināta projektā „Energoefektivitātes paaugstināšana Limbažu 3.vidusskolā un Bērnu – jaunatnes sporta skolā”. Bāzē siltināti bēniņi, pamati un ārsienas, nomainīti atlikušie vecie logi un pie ieejas izbūvēts vējtveris. Ēka ieguvusi jaunu fasādes krāsojumu.  Skolas un airēšanas bāzes energoefektivitātes paaugstināšanas projekta izmaksas sastāda 152 728 latus, no kuriem 85% jeb 129 818 Ls sedz Klimata pārmaiņu finanšu instruments, bet 15 % jeb 22 909 – Limbažu novada pašvaldība.

Atklāšanā piedalījās arī bijušais sporta skolas audzēknis, kanoists un pasaules kausu čempions Vladimirs Sičevsksi, tagad Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Sinodes sekretārs, igumens Jānis Sičevskis. Viņš atzina, ka airēšanas bāzē pagājusi viņa bērnība, trenējoties gandrīz 15 gadus. „Sports ir svētīgs, jo caur to cilvēks mācās dzīvot, mīlēt un pārvarēt grūtības. Tikai cilvēks, kam ir garīgā pasaule, var kļūt par čempionu,” J. Sičevskis uzsvēra. Viņš namu iesvētīja un novēlēja: „Lai Dievs svētī šo ēku, priecē cilvēkus un lai bērni šeit sasniedz pirmos panākumus savā dzīvē.”

Pateicamies visiem iesaistītajiem projekta realizācijā – olimpiskā centra valdes priekšsēdētājai Diāna Zaļupei,  īpaši projekta vadītājam Mārim Beļauniekam, būvfirmai „Portāls”!

Mazozolu Kērlinga kluba mets. Skiču projekts un energoefektivitātes aprēķins.

Pabeigts darbs pie ļoti sarežģīta inženiertehniska projekta skiču stadijas ” Kērlinga klubs Mazozolos” ar pasīvās mājas elementiem. Pasīvās mājas standartu nosaka  vairāki kritēriji, bet noteicošais ir zemais siltumenerģijas patēriņš apkurei – ne vairāk par 15 kWh/m2 gadā. Tas nozīmē, ka ēkā faktiski nav vajadzīga tradicionālā apkures sistēma, jo nepieciešamo siltuma daudzumu nodrošina moderna ventilācijas sistēma. Pasīvā māja ir augstākais komforta, dzīves vides kvalitātes un energoefektivitātes sasniegums būvniecībā. Ēkā ir ļoti augsts termālais komforts un ārkārtīgi augsta gaisa kvalitāte. Pasīvajā mājā Jūs ziemas aukstākajās dienās nekad nejutīsiet diskomfortu starp dažādas temperatūras virsmām, piemēram, logu stikliem un telpas gaisa temperatūru. Jūs nejutīsieties noguruši CO2 ietekmes dēļ, un bērniem nebūs astmas problēmu, jo pasīvajā mājā pastāvīgi ieplūst svaigs gaiss, kas uzsildīts līdz nepieciešamajai komforta temperatūrai.

Paldies visiem konsultantiem un inženieriem, un protams Pasūtītājam par sarežģīto uzdevumu!

Multifunkcionālais atpūtas centrs Jūrmalā, Vaivaros

Pabeigts darbs pie Multifunkcionālā atpūtas un izklaides centra meta projekta Jūrmalā, Vaivaros. Projektā paredzēts izvietot vienā kompleksā pieczvaigžņu viesnīcu un divas slēpošanas trases. Mets izstrādāts biznesa plāna izstrādei un aprēķiniem.

Pateicamies Klientiem  par veiksmīgo sadarbību!

Daudzdzīvokļu ēku kvartāla Jelgavā mets

Pabeigta meta izstrāde daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku Jelgavā kvartālam un Jelgavas Būvvaldē saskaņots “O” cikls kompleksa pamatu izbūvei.Pavisam plānoti trīs ēku bloki, kuri grupējas ap apļveida centrālo pagalmu, kurā atrodas rekreācijas telpas – SPA komplekss, Fitnesa klubs, Restorāns un Ajurvēdas medicīnas komplekss. Zem pagalma ar ekspluatējamu jumtu plānota pazemes autostāvvietu izveide. Teritorijā izvietots basketbola laukums ar speciālu segumu un paredzēta iespēja to transformēt par volejbola laukumu.

Paldies visiem iesaistītajiem – klientiem un atsaucīgajiem Jelgavas Būvvaldes darbiniekiem!

Bijušās RRR teritorijas attīstība un biroja ēkas fasādes renovācija Rīgā, Mūkusalas ielā

Pabeigta bijušās Rīgas Radio rūpnīcas galvenā ražošanas korpusa fasādes renovācija un jumta nomaiņa Rīgā, Mūkusalas ielā. SIA LATSOLAR izstrādāja visas bijušās Rīgas radio rūpnīcas teritorijas attīstības koncepciju, ieteicot īpašniekiem nojaukt žogu kas atdalīja teritoriju no Kīveleina grāvja, veikt Latvijā pirmās monolītā betona ēkas rekonstrukciju un saglabāšanu un teritorijas apzaļumošanas darbus. Izstrādāts Apsveicam īpašniekus ar kvalitatīvu būvniecības procesu un pateicamies visiem iesaistītajiem kvalitatīvu arhitektonisko detaļu izstrādē!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
RSS
Follow by Email
Twitter